Economia del dia a dia

Al mòdul sobre Economia de l’Universi+ parlarem de:

  1. L’economia familiar: el que guanyem, el que gastem, el que estalviem, què és una factura.
  2. Com comprar el que ens cal: sense passar-se ni fer curt
  3. El que fan els bancs: on tenen els diners, què en fan
  4. Drets i deures com a catalans

Comprar un entrepà, anar al cinema, llogar un pis o pagar la factura del llum són activitats del dia a dia que impliquen l’ús de diners, tant si els tens a la butxaca com si els guardes al banc. Aprendre a controlar el que gastem i ajustar-ho al que guanyem és important per arribar a final de mes sense problemes o, també, per estalviar. Sabeu que hi ha eines informàtiques que ens hi poden ajudar? A l’Universi+, coneixerem quines són i com fer-les servir.

També aprendrem a organitzar-nos per anar a comprar i a entendre les factures i rebuts que ens donen. Què inclou el preu del que paguem? Què són els impostos? I els bancs? Com treballen? Què és un préstec i què comporta? Quines diferències hi ha entre pagar amb diners o fer-ho amb una targeta de crèdit? Com podem fer créixer els nostres estalvis?

Comprar, vendre, pagar, cobrar, treballar, crear una empresa… tot això és possible perquè hi ha unes lleis que fixen què es pot fer i què no. Conèixer-les ens ajudarà a entendre quins són els nostres drets i deures com a ciutadans de Catalunya i a fer un millor ús dels nostres diners i recursos.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *