Dues joies de Manresa: el museu comarcal i la basílica de la Seu

Avui, dia 1 de juny acaba el modul de cultura i també estem a les acaballes del curs 2016 – 2017 de l’Universimes.

Avui l’ultim dia de classe de cultura, amb el professor Natxo Tarres i el guia Jordi, hem visitat el museu comarcal de Manresa on hi ha les diferents époques de Manresa des de la prehistoria fins a principis del segle XX.  Al museu, hi ha peces i hi ha crucifixos de la edat mitjana i també hi ha cartells publicitaris dels segles XIX i XX. També hi ha quadres de pagesos de principis del segle passat. La visita ha estat magnífica.

A continuació hem anat a la basilica de la Seu on ens ha explicat el guia com es va construir i que la van pagar els manresans de l’epoca i que la seva construcció va durar. Va ser el centre neuralgic de la Ciutat. Ens ha ensenyat els retaules i la cripta on es guarden els ossos dels 3 Sants patrons de la ciutat. Avui dia la Seu es un lloc del culte religios i que pot ser un lloc per meditar. Que no tinc paraules d’aquest tresor que tenim a Manresa.

Montse Alonso

One thought on “Dues joies de Manresa: el museu comarcal i la basílica de la Seu

  1. Montse, em sembla que t’has quedat sense paraules, perquè no només has conegut la Seu i els seus tresors, si no
    perquè també has entrat en la història que t’ha donat a conèixer com eren els manresans d’aleshores. Ara ja saps
    d’on venim i com ha avançat la societat. No et sembla que ha canviat molt la manera de viure?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *