Hola a tothom!!

El passat dijous dia 10 de maig vam aprendre els diferents tipus de discapacitats fisiques tant amb afectació cerebral: com  per exemple: – la parálisi cerebral i els traumatismes craneoencefalics com les de sense afectació cerebral: com per exemple la poliomielitis i les distrófies.

La parálisi cerebral es una discapacitat permanent i no progressiu que afecta fins als 3 anys que afecta a part de les extremitats la motricitat (alteració del moviment, forçai posició muscular) també afecta la percepció i sensació. També les funcions cognitives superiors (llenguatge,memória,atenció i raonament) pot passar en les diferents etapes de l’embarás,durant el part i els primers anys del nadó.

La distrofia es un grup de malalties es es caracteritzen per una debilitat progressiva i un derteriorament de la musculatura  esquelètica que controla el moviment voluntari. hi ha variacions de la distrofia.

Hem après d’altres discapacitats fisiques que també eren interessants com l’esclerosi multiple es una malaltia immunológica,que comporta la degeneració progressiva de les beines de mielina que alteren la funcio nerviosa i el control muscular (SNC).

Esperem que us hagi agradat.

Gisela, Montse Alonso i Marta.